Sportsernæring

Kursusindhold

Fysiologiske principper og videnskabelig dokumentation vil danne basis for undervisningen om den aktive idrætsudøvers kost, og for forståelsen for sammenspil mellem fysisk aktivitet og kost. Emner der indrages er:

Energitilgængelighed, makro- og mikronæringsstof behov, antioxidanter, hydrering/dehydrering, kostsammensætning under og efter arbejde samt i forbindelse med træning, den daglige kost, kostens betydning for den fysiske præstationsevne samt kost og sundhed.

 

 

 

Engelsk titel

Sports Nutrition

Uddannelse

Bacheloruddannelsen i idræt og fysisk aktivitet
Bacheloruddannelsen i fødevarer og ernæring

Målbeskrivelse

VIDEN
Den studerende vil tilegne sig viden og forståelse for den fysiologiske sammenhæng mellem kostens betydning for fysisk præstation og sundhed.

FÆRDIGHEDER
Den studerende skal kunne translatere viden til anvendelse og formidling af denne viden.

KOMPETENCER
Den studerende skal kunne fortolke og forklare den opnåede viden og have opnået egen erkendelse i den, gennem kurset erhvervede viden og vil kunne anvende denne Endvidere vil den studerende kunne perspektivere ud fra den videnskabelige litteratur.

 

Forelæsninger og hjemmearbejdsopgaver.

Størstedelen af undervisningsmaterialet vil være videnskabelige artikler. Litteratur oplyses på  Absalon løbende under kursusforløbet.

Fysiologi, arbejdsfysiologi (svarende til de obl. kurser i Arbejdsfysiologi på Bacheloruddannelsen i Idræt og fysisk aktivitet), Træningsfysiologi eller tilsvarende.

Mundtlig
ECTS
7,5 ECTS
Prøveform
Skriftlig aflevering, 3 dage
Prøveformsdetaljer
Aflevering af en 3 dages centralt stillet skriftlig hjemmeopgave, der består af spørgsmål inden for kursets faglige indhold og den anbefalede litteratur.
Hjælpemidler
Alle hjælpemidler tilladt
Bedømmelsesform
7-trins skala
Censurform
Ingen ekstern censur
Én intern bedømmer.
Reeksamen

Samme som til ordinær eksamen: Aflevering af en 3 dages centralt stillet skriftlig hjemmeopgave, der består af spørgsmål inden for kursets faglige indhold og den anbefalede litteratur.

Opgaven udleveres onsdag kl. 9.00 og afleveres i Digital eksamen senest fredag kl. 16.00 i reeksamensugen.

 

Kriterier for bedømmelse

Se målbeskrivelsen.

Enkeltfag dagtimer (tompladsordning)

  • Kategori
  • Timer
  • Forelæsninger
  • 28
  • Forberedelse (anslået)
  • 146
  • Praktiske øvelser
  • 10
  • Projektarbejde
  • 22
  • Total
  • 206

Kursusinformation

Undervisningssprog
Dansk
Kursusnummer
NNEB22003U
ECTS
7,5 ECTS
Niveau
Bachelor
Varighed

1 blok

Placering
Blok 1
Skemagruppe
A (tirs 8-12 + tors 8-17)
Kapacitet
50
Der kan være færre pladser, hvis du tilmelder dig i eftertilmeldingsperioden (BA og KA) eller som merit- eller enkeltfagsstuderende.
Studienævn
Studienævn for Fødevarer, Human ernæring og Idræt
Udbydende institut
  • Institut for Idræt og Ernæring
Udbydende fakultet
  • Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet
Kursusansvarlig
  • Bente Kiens   (6-656e6c6871764371687b76316e7831676e)
Gemt den 14-02-2024

Are you BA- or KA-student?

Are you bachelor- or kandidat-student, then find the course in the course catalog for students:

Courseinformation of students