Sportsernæring
Kursusindhold
Fysiologiske principper og videnskabelig dokumentation vil danne basis for undervisningen om den aktive idrætsudøvers kost, og for forståelsen for sammenspil mellem fysisk aktivitet og kost. Emner der indrages er:
Energitilgængelighed, makro- og mikronæringsstof
behov, antioxidanter, hydrering/dehydrering, kostsammensætning
under og efter arbejde samt i forbindelse med træning, den daglige
kost, kostens betydning for den fysiske præstationsevne samt kost
og sundhed.
Sports Nutrition
Bacheloruddannelsen i idræt og fysisk aktivitet
Bacheloruddannelsen i fødevarer og ernæring
VIDEN
Den studerende vil tilegne sig viden og forståelse for den
fysiologiske sammenhæng mellem kostens betydning for fysisk
præstation og sundhed.
FÆRDIGHEDER
Den studerende skal kunne translatere viden til anvendelse og
formidling af denne viden.
KOMPETENCER
Den studerende skal kunne fortolke og forklare den opnåede viden og
have opnået egen erkendelse i den, gennem
kurset erhvervede viden og vil kunne anvende denne Endvidere
vil den studerende kunne perspektivere ud fra den videnskabelige
litteratur.
Forelæsninger og hjemmearbejdsopgaver.
Størstedelen af undervisningsmaterialet vil være videnskabelige artikler. Litteratur oplyses på Absalon løbende under kursusforløbet.
Fysiologi, arbejdsfysiologi (svarende til de obl. kurser i Arbejdsfysiologi på Bacheloruddannelsen i Idræt og fysisk aktivitet), Træningsfysiologi eller tilsvarende.
- ECTS
- 7,5 ECTS
- Prøveform
-
Skriftlig aflevering, 3 dage
- Prøveformsdetaljer
- Aflevering af en 3 dages centralt stillet skriftlig hjemmeopgave, der består af spørgsmål inden for kursets faglige indhold og den anbefalede litteratur.
- Hjælpemidler
- Alle hjælpemidler tilladt
- Bedømmelsesform
- bestået/ikke bestået
- Censurform
- Ingen ekstern censur
Én intern bedømmer.
- Reeksamen
-
Samme som til ordinær eksamen: Aflevering af en 3 dages centralt stillet skriftlig hjemmeopgave, der består af spørgsmål inden for kursets faglige indhold og den anbefalede litteratur.
Opgaven udleveres onsdag kl. 9.00 og afleveres i Digital eksamen senest fredag kl. 16.00 i reeksamensugen.
Kriterier for bedømmelse
Se målbeskrivelsen.
Enkeltfag dagtimer (tompladsordning)
- Kategori
- Timer
- Forelæsninger
- 28
- Forberedelse (anslået)
- 146
- Praktiske øvelser
- 10
- Projektarbejde
- 22
- Total
- 206
Kursusinformation
- Undervisningssprog
- Dansk
- Kursusnummer
- NNEB22003U
- ECTS
- 7,5 ECTS
- Niveau
- Bachelor
- Varighed
-
1 blok
- Placering
- Blok 1
- Skemagruppe
-
A (tirs 8-12 + tors 8-17)
- Kapacitet
- 50
Der kan være færre pladser, hvis du tilmelder dig i eftertilmeldingsperioden (BA og KA) eller som merit- eller enkeltfagsstuderende. - Studienævn
- Studienævn for Fødevarer, Human ernæring og Idræt
Udbydende institut
- Institut for Idræt og Ernæring
Udbydende fakultet
- Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet
Kursusansvarlig
- Bente Kiens (6-67706e6a737845736a7d7833707a336970)
Se skema
Er du BA- eller KA-studerende?
Kursusinformation for indskrevne studerende