Grundlæggende celle- og molekylærbiologi
Kursusindhold
I kurset gennemgås den prokaryote og eukaryote celles opbygning, membranstruktur og transport, inter- og intracellulær signalering, exo- og endocytose, Mendels love, molekylær genetik, kromosomer, DNA, RNA, gener, replikation, transskription, translation, mutationer og epigenetik ligesom basale begreber ift. cellens metabolisme og energigenerering introduceres.
Basic Cell and Molecular Biology
Bacheloruddannelsen i fødevarer og ernæring
Formålet med kurset er at give den studerende en grundlæggende viden indenfor celle- og molekylærbiologi med relevans for mikrobiologi, biokemi, ernæring, fysisk aktivitet og sundhed.
Når kurset er gennemført forventes de studerende at kunne:
Viden:
- Udtrykke viden om prokaryote celler
- Udtrykke viden om eukaryote (gær og mammale) celler
- Udtrykke viden om genetik
- Forstå cellemembranens opbygning og transport
- Forstå opbygning og informationsvideregivelse fra arvematerialet, herunder grundlæggende forståelse af replikation, transskription og translation
- Forstå grundlæggende aspekter af cellesignalering, metabolisme og energigenerering
Færdigheder:
- Anvende databaser med relevans for celle- og molekylærbiologi
- Demonstrere basale molekylær- og cellebiologiske laboratorieteknikker
- Analysere og vurdere data fra molekylære og cellebiologiske studier
Kompetencer:
- Diskutere og formidle celle- og molekylærbiologisk viden med relevans for fødevarer, biokemi og ernæring i forhold til sundhed
- Diskutere basale molekylærbiologiske problemstillinger indenfor sundhed
Forelæsninger, kollokvier, teoretiske og praktiske øvelser (inkl. PC og i begrænset omfang laboratorie-øvelser)
Se Absalon for kursuslitteratur.
Der gives mundtlig, kollektiv feedback i forbindelse med dels mindre tests og opgaver i forbindelse med undervisningen samt i forbindelse med prøveeksamen (gennemgang af tidligere eksamenssæt, som de studerende har udført i forbindelse med undervisningen). Endvidere gives kollektiv feedback på laboratorieøvelser.
- ECTS
- 7,5 ECTS
- Prøveform
-
Skriftlig stedprøve, 2 timer med opsyn.
- Prøveformsdetaljer
- Eksamenssættet består typisk af 20-25 opgaver. Den indbyrdes
vægtning, der kan variere, angives ud for de enkelte opgaver.
Den skriftlige stedprøve er en ITX-eksamen.
Se vigtig information om ITX-stedprøver på Studieinformation under punktet: Eksamen -> Eksamensform og regler -> Skriftlig stedprøve (ITX-prøve) - Krav til indstilling til eksamen
-
Ingen
- Hjælpemidler
- Uden hjælpemidler
- Bedømmelsesform
- 7-trins skala
- Censurform
- Ingen ekstern censur
Flere interne bedømmere
- Reeksamen
-
Som ordinær eksamen
Kriterier for bedømmelse
Se målbeskrivelsen
Enkeltfag dagtimer (tompladsordning)
- Kategori
- Timer
- Forelæsninger
- 55
- Holdundervisning
- 12
- Forberedelse (anslået)
- 83
- Teoretiske øvelser
- 44
- Praktiske øvelser
- 10
- Eksamen
- 2
- Total
- 206
Kursusinformation
- Undervisningssprog
- Dansk
- Kursusnummer
- NFOB15007U
- ECTS
- 7,5 ECTS
- Niveau
- Bachelor
- Varighed
-
1 blok
- Placering
- Blok 3
- Skemagruppe
-
B
- Kapacitet
- 120
Der kan være færre pladser, hvis du tilmelder dig i eftertilmeldingsperioden (BA og KA) eller som merit- eller enkeltfagsstuderende. - Studienævn
- Studienævn for Fødevarer, Human ernæring og Idræt
Udbydende institut
- Institut for Fødevarevidenskab
- Institut for Idræt og Ernæring
Udbydende fakultet
- Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet
Kursusansvarlige
- Dennis Sandris Nielsen
(2-737d4f757e7e733d7a843d737a)
Primær kursusansvarlig - Thomas Elbenhardt Jensen (8-78696e69727769724472697c77326f7932686f)
Er du BA- eller KA-studerende?
Kursusinformation for indskrevne studerende