KL. GR/LAT./OLD Klassisk filologi: historie og metode med forskningsområde
Kursusindhold
Kurset fokuserer på to emner:
- 1) Den klassiske filologis historie. I kurset gennemgås, hvordan den klassiske filologi har udviklet sig som disciplin. Vi læser udvalgte værker skrevet af filologer som Bentley (1662-1747), Wolf (1759-1824), Wilamowitz-Moellendorff (1848-1931), Houseman (1859-1936), Dodds (1893-1979), Detienne (1935-2019) og The Postclassicism Collective (2019). Vi forsøger at forstå, hvad klassisk filologi skulle endelig svare på, hvad den betyder i dag og hvor bevæger den sig hen.
- 2) Den traditionelle filologiske metode, tekstkritik, og nye metoder inden for filologi. Vi læser om og øver os i at navigere og benytte fagets værktøj (fra scholia, kommentarer, leksika og kritiske apparater til databaser og informationssøgningsværktøjer) for at få en dybere forståelse for de tekster, som vi studerer.
KL. GR/LAT./OLD Classical Philology: History and Methods with Research Topic
Klassisk Græsk
Latin
Oldtidskundskab
Holdundervisning, forelæsninger, øvelser
Lanza, D. & Ugolini, G. (2022). History of Classical Philology: From Bentley to the 20th century. Berlin, Boston: De Gruyter.
The Postclassicisms Collective (2019). Postclassicisms. University of Chicago Press.
Dickey, E. (2007). Ancient Greek Scholarship : A Guide to Finding, Reading, and Understanding Scholia, Commentaries, Lexica, and Grammatical Treatises, from Their Beginnings to the Byzantine Period, Oxford University Press.
Andet materiale udleveres i løbet af kurset.
- ECTS
- 15 ECTS
- Prøveform
-
Andet
- Prøveformsdetaljer
- Portfoliobestemmelser:
BA studerende:
Portfolioopgave på 16-20 sider bestående af klassisk filologi (60%) og forskningsområde (40%). Den filologiske del består af to korte opgaver på 4-5 ns: en metodologisk (redegørelse af en teksts overleveringshistorie og vurdering af en tekstkritisk udgave), og en historisk (analytisk diskussion af et videnskabeligt værk).
KA studerende:
Bunden hjemmeopgave på 16-20 sider. Opgaven kan have enten et metodologisk fokus (redegørelse af en teksts overleveringshistorie og vurdering af en tekstkritisk udgave) eller historiografisk fokus (analytisk diskussion af et eller flere videnskabelige værker eller et emne). - Krav til indstilling til eksamen
Enkeltfag dagtimer (tompladsordning)
- Kategori
- Timer
- Holdundervisning
- 0
- Total
- 0
Kursusinformation
- Undervisningssprog
- Dansk
- Kursusnummer
- HKGB00721U
- ECTS
- 15 ECTS
- Niveau
- Bachelor
Bachelorsidefag
- Varighed
-
1 semester
- Placering
- Efterår
- Pris
-
Dette er et dagkursus via tompladsordningen mod betaling på Åbent Universitet. Tilmeld dig og se aktuel prisoversigt på denne side.
- Studienævn
- Studienævnet for Saxo-Instituttet
Udbydende institut
- Saxo-Instituttet - Arkæologi, Etnologi, Historie og Græsk og Latin
Udbydende fakultet
- Det Humanistiske Fakultet
Kursusansvarlig
- Vladimir Zuckerman (2-787c426a776f306d7730666d)
Are you BA- or KA-student?
Courseinformation of students