Sportsernæring
Kursusindhold
Modulet indeholder en teoretisk og en praktisk del. Fysiologiske principper og videnskabelig dokumentation vil danne basis for undervisningen om den aktive idrætsudøvers kost, og for forståelsen for sammenspil mellem fysisk aktivitet og kost. Emner der indrages er:
Energitilgængelighed, vægttab, makro- og mikronæringsstof behov,
ergogene stoffer, antioxidanter, hydrering/dehydrering,
kostsammensætning under og efter arbejde samt i forbindelse med
træning, den daglige kost, kostens betydning for den fysiske
præstationsevne samt kost og sundhed.
I den praktiske del indgår 2 obligatoriske opgaver, hvori der
arbejdes med kostundersøgelsesmetoder, kostplaner for specifikke
målgrupper samt glykæmisk index.
Sports Nutrition
Bacheloruddannelsen i idræt og fysisk aktivitet
Bacheloruddannelsen i fødevarer og ernæring
VIDEN
Den studerende vil tilegne sig viden og forståelse for den
fysiologiske sammenhæng mellem kostens betydning for fysisk
præstation og sundhed.
FÆRDIGHEDER
Den studerende skal kunne translatere viden til anvendelse og
formidling af denne viden.
KOMPETENCER
Den studerende skal kunne fortolke og forklare den opnåede viden og
have opnået egen erkendelse i den, gennem
kurset erhvervede viden og vil kunne anvende denne Endvidere
vil den studerende kunne perspektivere ud fra den videnskabelige
litteratur.
Forelæsninger, diskussionstimer, gruppearbejde og hjemmearbejdsopgaver.
Størstedelen af undervisningsmaterialet vil være videnskabelige artikler. Litteratur oplyses på Absalon løbende under kursusforløbet.
Fysiologi, arbejdsfysiologi (svarende til de obl. kurser i Arbejdsfysiologi på Bacheloruddannelsen i Idræt og fysisk aktivitet), Træningsfysiologi eller tilsvarende.
Individuel skriftlig feedback på rapport samt individuel mundtlig feedback på øvelse.
- ECTS
- 7,5 ECTS
- Prøveform
-
Skriftlig aflevering
- Prøveformsdetaljer
- Skriftlig aflevering af øvelsesrapport 2.
- Krav til indstilling til eksamen
-
Øvelsesrapport 1 skal være afleveret og godkendt.
- Hjælpemidler
- Alle hjælpemidler tilladt
- Bedømmelsesform
- bestået/ikke bestået
- Censurform
- Ingen ekstern censur
Én intern bedømmer.
- Reeksamen
-
Aflevering af en 3 dages centralt stillet skriftlig hjemmeopgave, der består af spørgsmål inden for kursets faglige indhold og den anbefalede litteratur.
Opgaven udleveres onsdag kl. 9.00 og afleveres i Digital eksamen senest fredag kl. 16.00 i reeksamensugen.
Øvelsesrapport 1 skal være afleveret til bedømmelse senest 14 dage før reeksamen og være godkendt senest en uge inden reeksamen.
Kriterier for bedømmelse
Se målbeskrivelsen.
Enkeltfag dagtimer (tompladsordning)
- Kategori
- Timer
- Forelæsninger
- 28
- Forberedelse (anslået)
- 146
- Praktiske øvelser
- 10
- Projektarbejde
- 22
- Total
- 206
Kursusinformation
- Undervisningssprog
- Dansk
- Kursusnummer
- NNEB22003U
- ECTS
- 7,5 ECTS
- Niveau
- Bachelor
- Varighed
-
1 blok
- Placering
- Blok 1
- Skemagruppe
-
A (tirs 8-12 + tors 8-17)
- Kapacitet
- 50
Der kan være færre pladser i eftertilmeldingsperioden - Studienævn
- Studienævn for Fødevarer, Human ernæring og Idræt
Udbydende institut
- Institut for Idræt og Ernæring
Udbydende fakultet
- Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet
Kursusansvarlig
- Bente Kiens (6-68716f6b747946746b7e7934717b346a71)
Are you BA- or KA-student?
Courseinformation of students