Introduktion til erhvervsøkonomi
Kursusindhold
Kurset omfatter introduktion til:
-
Virksomheden og dens omgivelser (virksomhedens mål og handlinger;
virksomheden som et åbent system; virksomhedens rammevilkår)
-
Virksomhedens regnskab (resultatopgørelse og balance; eksterne krav
til regnskabet)
- Simple LP-modeller og begrænsninger
- Omkostningsteori (produktionsfunktionen; , forskellige omkostningsbegreber og deres sammenhænge )
- Afsætningsteori (fulkommen konkurrence; monopoler og monopolistisk konkurrence; andre markedsformer)
- Investering og finansiering (rentesregning; investeringsberegninger og valg mellem investeringer; finansiering og låneformer; valg af finansiering)
Introduction to Business Economics
Bacheloruddannelsen i husdyrvidenskab
Kursets målsætning er at introducere de vigtigste områder af erhvervsøkonomien, således den studerende bliver i stand til at forstå virksomhedernes økonomiske mål og handlinger i forskellige beslutningssituationer.
Kurset er et introduktionsfag som tilbydes alle studieretninger på Science.
Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne:
Viden:
- Beskrive virksomheden som et økonomisk system
- Identificere regnskabets væsentligste formål og principper
- Definere centrale omkostningsbegreber
- Beskrive alternative konkurrence- og markedsformer
- Definere
grundprincipper omkring investering og
finansiering
Færdigheder:
- Vurdere virksomhedens rammevilkår
- Opstille et simpelt regnskab
- Forklare sammenhængene mellem forskellige omkostningstyper
-
Sammenligne fuldkommen konkurrence med
andre
konkurrenceformer
- Udarbejde en investeringskalkule
- Vurdere forskellige finansieringsformer
Kompetencer
- Diskutere valg af beregningsmodel og -principper
- Evaluere investerings- og finansieringsberegninger
- Perspektivere betydningen af virksomhedsøkonomiske analyser
Kurset er baseret på forelæsninger, gæsteforelæsninger, praktiske øvelser og konkrete cases, hvor de studerende får mulighed for at arbejde med de præsenterede teorier, metoder og problemstillinger. Øvelserne og casene relateres til de særlige forhold, der gør sig gældende i små og mellemstore virksomheder inden for fødevare- og biotekområdet. Der benyttes forskellige IT-værktøjer i undervisningen.
Den endelige kursuslitteratur oplyses ved kursets begyndelse og vil blive offentliggjort på absalon.
Kurset kan ikke følges af Jordbrugsøkonomer og Naturressourcer med specialisering i miljøøkonomi
Løbende mundtlig og skriftlig gennemgang af øvelser
- ECTS
- 7,5 ECTS
- Prøveform
-
Skriftlig prøve, 4 timer med opsyn.
- Prøveformsdetaljer
- ---
- Hjælpemidler
- Alle hjælpemidler tilladt
- Bedømmelsesform
- 7-trins skala
- Censurform
- Ingen ekstern censur
Flere interne bedømmere
Kriterier for bedømmelse
Der henvises til målbeskrivelsen
Enkeltfag dagtimer (tompladsordning)
- Kategori
- Timer
- Forelæsninger
- 40
- Forberedelse (anslået)
- 90
- Praktiske øvelser
- 72
- Eksamen
- 4
- Total
- 206
Kursusinformation
- Undervisningssprog
- Dansk
- Kursusnummer
- NIFB13006U
- ECTS
- 7,5 ECTS
- Niveau
- Bachelor
- Varighed
-
1 blok
- Placering
- Blok 4
- Skemagruppe
-
C
- Kapacitet
- Ingen begrænsning
Der kan være færre pladser i eftertilmeldingsperioden - Studienævn
- Studienævn for Naturressourcer, Miljø og Husdyr
Udbydende institut
- Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi
Udbydende fakultet
- Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet
Kursusansvarlige
- Søren Marcus Pedersen (6-807485768886537c798582417e8841777e)
- Tove Christensen (4-85808776517a7783803f7c863f757c)
Underviser
Søren Marcus Pedersen
Tove Christensen
Are you BA- or KA-student?
Courseinformation of students