Kødpraktik
Kursusindhold
Praktikken varer 19 uger og alle studerende starter med et
introduktionsforløb som foregår både på Teknologisk Institut i
Taastrup (DMRI-TI).
Derefter skal den studerende følge to af følgende tre muligheder
A: 8 ugers praktik på et slagteri.
B: 8 ugers praktik på en forædlingsvirksomhed.
C: 8 ugers praktik på en udviklings- eller servicevirksomhed.
Den studerende kan frit vælge hvilken kombination der ønskes
De studerende skal i praktikperioden søge at løse nogle konkrete
opgaver samt sætte sig ind i praktikstedets produkter og markeder,
arbejdsforhold og organisation. Praktikopgaven formuleres normalt
af praktikstedet, og tilrettelæggelsen af projektet foregår i
samarbejde mellem praktikstedet, praktikanten og evt.
praktikvejlederen. Hver praktikperiode skal afsluttes med en
skriftlig rapport vedrørende (a) projektet og (b) virksomheden.
Rapporterne offentliggøres ikke og kan om nødvendigt underkastes
en fortrolighedsaftale. Rapporten skal skrives under
praktikopholdet, så der er mulighed for råd og vejledning - og
afleveres ved praktikperiodens afslutning til praktikstedet, hvis
ikke andet er aftalt.
Internship in the Meat Industry
Bacheloruddannelsen i fødevarer og ernæring
Den studerende skal opnå kendskab til arbejdsgange og processer på virksomheder inden for slagteri- og kødindustri. Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne:
Viden:
- Beskrive arbejdsgange og kontrolprocedurer på en virksomhed
- Beskrive særlige branchemæssige forhold indenfor slagteri- og kødindustri.
Færdigheder:
- Beregne udbytte og tab i processer
Kompetencer:
- Løse og dokumentere en konkret opgave på virksomheden
- Indgå i et samarbejde med personer med forskellig uddannelsesmæssig baggrund
Introduktionsforløbet vil veksle mellem selvstudie, undervisning og teoretiske øvelser. De studerende skal i praktikperioden indgå i det daglige arbejde, samtidig med at de løser de konkrete opgaver som er beskrevet under kursusindhold
Kødpraktik kan kun vælges af bachelorstuderende, der har valgt at læse til fødevareingeniør.
Dette kursus er reserveret til studerende på bacheloruddannelsen i fødevarer og ernæring.
Kurset kan ikke tilmeldes via Selvbetjening, da den kursusansvarlige har behov for at koordinere med fremtidige praktiksteder.
Tilmelding:https://studier.ku.dk/bachelor/foedevarer-og-ernaering/undervisning-og-opbygning/koedpraktik/
Fristerne for tilmelding er ikke de samme som ved tilmelding via Selvbetjening.
- ECTS
- 30 ECTS
- Prøveform
-
Skriftlig aflevering
- Prøveformsdetaljer
- Der afleveres en afsluttende samlet rapport, der indeholder virksomhedsbeskrivelser og resume af projektrapporterne på dansk/engelsk, der er udarbejdet i løbet af praktikken.
- Hjælpemidler
- Alle hjælpemidler tilladt
- Bedømmelsesform
- bestået/ikke bestået
- Censurform
- Ingen ekstern censur
En intern bedømmer
- Reeksamen
-
Samme som ordinær eksamen.
Genaflevering af revideret ikke-godkendt afsluttende rapport.
Kriterier for bedømmelse
Se målbeskrivelsen
- Kategori
- Timer
- Holdundervisning
- 28
- Forberedelse (anslået)
- 245
- Praktik
- 550
- Eksamen
- 1
- Total
- 824
Kursusinformation
- Undervisningssprog
- Dansk
- Kursusnummer
- NFOB20001U
- ECTS
- 30 ECTS
- Niveau
- Bachelor
- Varighed
-
2 blokke
Praktikken varer 19 uger og alle studerende starter med et introduktionsforløb på DMRI-Ti (Taastrup). - Placering
- Blok 3 og Blok 4
- Skemagruppe
-
Den almindelige arbejdstid på praktikstedet følges
Kurset kan tages i blok 3 og 4 - Kapacitet
- Ingen begrænsning
- Studienævn
- Studienævn for Fødevarer, Human ernæring og Idræt
Udbydende institut
- Institut for Fødevarevidenskab
Udbydende fakultet
- Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet
Kursusansvarlige
- Rene Lametsch
(3-767065446a737368326f7932686f)
(Hovedansvarlig) - Mogens Larsen Andersen (4-6f716e634268717166306d7730666d)
Are you BA- or KA-student?
Courseinformation of students