Planlægning af videnskabelige kliniske projekter
Kursusindhold
Teknisk opbygning af forskningsprotokol, godkendelser, patientrettigheder, Good Clinical Practice, regler for dataindsamling og –opbevaring, statistik. Introduktion til hospitalers måde at fungere på, etikette for opførsel på hospitaler, etablering af forskningssamarbejde, forskningsøkonomi, resultatformidling. Udarbejdelse (alene eller i relevant gruppe) af en forsøgs-/forskningsprotokol, som afleveres til bedømmelse og karaktergivning.
Planning of Clinical Investigations
Viden:
- Beskrive de formelle og legale krav, der er til kliniske forsøg
- Beskrive de praktiske rammer for klinisk videnskab med intervention
- Beskrive de krævede hovedpunkter i en forskningsprotokol, herunder de forskningsetiske og datakvalitetsmæssige
- Beskrive de økonomiske vilkår ved klinisk forskning
Færdigheder:
- Udføre simple, statistiske tests
- Forklare beslutningsprocesserne i klinisk forløb
- Redegøre for patienters rettigheder i forbindelse med forskning, herunder håndtering af forskningsdata
- Forklare og diskutere placering og finansiering af klinisk forskning i en patientbehandlende afdeling
- Udforme tabeller og figurer med basisdata og resultater
- Udarbejde en forsknings- eller forsøgsprotokol med klinisk indhold
Kompetencer:
- Kunne udforme en forsøgsprotokol klar til godkendelse
- Tage ansvar for patientrettighederne i praktisk, klinisk forskning
- Forstå samspillet mellem behandling og forskning i hospitalsregi
Forelæsninger ved ansatte og eksterne specialister. Der vil
blive arbejdet med udvikling af egen forskningsprotokol under hele
kurset i grupper på 1-4 deltagere.
Der vil være sessioner med peer-kritik og
ideudvikling.
Lærebøger oplyses ved studiestart på Absalon.
Svarende til curriculum for 1. år på kandidatstudiet i klinisk
ernæring
Betydelig indsigt i klinisk ernæring og sygdomslære
Mundtlig fra underviser. Peer-feed-back i plenum. Samarbejde mellem grupper i kortere perioder under kurset.
- ECTS
- 7,5 ECTS
- Prøveform
-
Skriftlig aflevering
- Prøveformsdetaljer
- Skriftligt opgave (protokoludkast) udviklet under hele kurset.
- Hjælpemidler
- Alle hjælpemidler tilladt
- Bedømmelsesform
- 7-trins skala
- Censurform
- Ingen ekstern censur
To bedømmere.
Kriterier for bedømmelse
Se venligst "Målbeskrivelser".
Enkeltfag dagtimer (tompladsordning)
- Kategori
- Timer
- Forelæsninger
- 30
- Forberedelse (anslået)
- 55
- Seminar
- 10
- Studiegrupper
- 110
- Eksamen
- 1
- Total
- 206
Kursusinformation
- Undervisningssprog
- Dansk
- Kursusnummer
- NNEK20002U
- ECTS
- 7,5 ECTS
- Niveau
- Kandidat
- Varighed
-
1 blok
- Placering
- Blok 1
- Skemagruppe
-
A (tirs 8-12 + tors 8-17)(mandag 9-12, tirsdag 13-16, fredag 9-12)
- Kapacitet
- Ingen begrænsning.
Der kan være færre pladser i eftertilmeldingsperioden - Studienævn
- Studienævn for Fødevarer, Human ernæring og Idræt
Udbydende institut
- Institut for Idræt og Ernæring
Udbydende fakultet
- Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet
Kursusansvarlig
- Jens Rikardt Andersen (3-727a6948766d807b36737d366c73)
Are you BA- or KA-student?
Courseinformation of students