Idræt, krop og medier

Kursusindhold

Modulet sætter fokus på udvalgte sociologiske perspektiver for at belyse relationen mellem forskellige kropskulturer og medier. Kropskulturers altafgørende betydning i det vestlige moderne samfund, og (idræts-)kroppens præsentation i forskellige medier fortolkes gennem udvalgte sociologiske teoretikere for at forstå disse i en samfundsmæssig kontekst.

Emner som optimering af kroppe (the quantified self), selvfremstilling (technologies of the self) og digitalisering vil være til diskussion, samt hvordan kroppe som fænomen kan forstås.

Nyere sociale mediers betydning for kropskulturer, herunder træning og sportsfællesskaber samt kropsidealer, er centralt gennem en teoretisk forståelse for ’idræt, krop og medier’ relateret til blandt andet køn, klasse og alder.

Engelsk titel

Sport, Body and Media

Uddannelse

Bacheloruddannelsen i idræt og fysisk aktivitet

Målbeskrivelse

VIDEN:

Opnå viden om, samt teoretisk, metodisk og analytisk forståelse for, relationer mellem kropskulturer og medier i en samfundsmæssig kontekst.

KOMPETENCER:

Opnå kompetencer til at overføre og anvende denne viden til aktuelle diskussioner og problemstillinger i det danske samfund gennem konkrete praksiseksempler.

FÆRDIGHEDER:

Opnå færdigheder i at identificere relevante problemstillinger, som omhandler kropskulturer og medier.

Opnå færdigheder i at benytte teoretiske sociologiske tilgange og tilgængelig information for at beskrive og analysere emnet samt at perspektivere/diskutere hypoteser og resultater i forhold til den eksisterende viden.

Forelæsninger, diskussioner, gruppeopgaver og studenterfremlæggelser

Litteratur oplyses før kursusstart på Absalon.

Idræts- og bevægelseskultur og Idræt før, nu og i fremtiden eller tilsvarende.

Mundtlig
Løbende feedback i undervisningsforløbet

Der er skriveøvelse, hvor de studerende får feedback samt mundtlige feedbackøvelser i form af fremvisning.

ECTS
7,5 ECTS
Prøveform
Skriftlig aflevering, Løbende
Prøveformsdetaljer
Skriftlig individuel hjemmeopgave med selvvalgt samfundsrelevant problemstilling i relation til kurset, som udarbejdes løbende gennem kurset.
Der skal anvendes et teoretisk perspektiv fra kursets litteratur og en passende metodisk tilgang i besvarelsen.
Maks. 10 sider (á 2400 anslag inkl. mellemrum, eksklusiv forside, indholdsfortegnelse, litteraturliste og bilag).
Hjælpemidler
Alle hjælpemidler tilladt
Bedømmelsesform
7-trins skala
Censurform
Ekstern censur
Kriterier for bedømmelse

Se målbeskrivelsen

Enkeltfag dagtimer (tompladsordning)

  • Kategori
  • Timer
  • Forelæsninger
  • 21
  • Holdundervisning
  • 7
  • Forberedelse (anslået)
  • 125
  • Øvelser
  • 8
  • Vejledning
  • 8
  • Eksamen
  • 37
  • Total
  • 206

Kursusinformation

Undervisningssprog
Dansk
Kursusnummer
NNEB19005U
ECTS
7,5 ECTS
Niveau
Bachelor
Varighed

1 blok

Placering
Blok 4
Skemagruppe
B1 og A2
B1: Mandag kl. 10-12 og A2: Tirsdag kl. 10-12
Kapacitet
30
Der kan være færre pladser i eftertilmeldingsperioden
Studienævn
Studienævn for Fødevarer, Human ernæring og Idræt
Udbydende institut
  • Institut for Idræt og Ernæring
Udbydende fakultet
  • Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet
Kursusansvarlig
  • Maria Hybholt   (12-7266776e666d7e676d74717945736a7d7833707a336970)
Gemt den 28-02-2022

Are you BA- or KA-student?

Are you bachelor- or kandidat-student, then find the course in the course catalog for students:

Courseinformation of students