Aflyst ÅU ITA - Italiensk sprog og tekst (BASF/BATV) (efterår 2021)

Kursusindhold

Dyrk det italienske sprog og få åbnet døren til den mangfoldige kultur i Italien.

 

Kurset består af fire undervisningsforløb, der gør dig til en dygtigere læser af italiensk tekst, finpudser din udtale og giver dig kulturel indsigt. 
Grammatik: Du får kendskab til de grundlæggende regler og begreber inden for italiensk grammatik og elementær sprogvidenskab.
Fonetik: Du træner din italienske udtale og retskrivning.
Oversættelse: Du øver dig i at oversætte lettere tekster til og fra italiensk.
Tekst-, film- og medieanalyse: Du får redskaber til at redegøre for grundbegreber inden for tekst-, film- og medieanalyse og at analysere indhold, struktur og form i italienske tekster og film og identificere genremæssige konventioner. Kurset inddrager noveller og artikler af forfattere og debattører som Luigi Malerba, Umberto Eco, Gianni Celati, Dacia Mariani og Roberto Saviano.

 

Kurset finpudser dit italienske, så du på egen hånd kan dykke ned i Italiens kulturelle skatkammer fra Vittorio De Sicas filmiske skildring af Roms gader i Cykeltyven til Elena Ferrantes litterære bearbejdning af arbejderklassens fattigdom i efterkrigstidens Napoli.

 

Det anbefales, at du allerede har kendskab til italiensk sprog svarende til gymnasiets A-niveau eller universitetets kursus i italiensk propædeutik, før du tager kurset. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt kursets niveau passer til dig, er du velkommen til at skrive til fagleder Erling Strudsholm struds@hum.ku.dk.

Engelsk titel

ÅU ITA - Italian Language and Text (BASF/BATV) (fall 2021)

Uddannelse

Italiensk

Holdundervisning

Drengsted-Nielsen: Grammatik på dansk. Hans Reitzels Forlag

Forsberg: La grammatica. Gyldendal

Trifone & Palermo: Grammatica italiana di base. Zanichelli

Skriftlig
Mundtlig
Individuel
Kollektiv
Løbende feedback i undervisningsforløbet

Enkeltfag aften/weekend

  • Kategori
  • Timer
  • Holdundervisning
  • 48
  • Forberedelse (anslået)
  • 361,5
  • Total
  • 409,5