Fødevarernes globale geografi
Kursusindhold
Kurset giver en indføring i den globale produktion og fordeling
af fødevarer bl.a. med fokus på regionale, agro-økologiske,
miljømæssige, teknologiske og økonomiske aspekter af verdens
fødevareforsyning og fødevaresikkerhed. Tekniske aspekter af
fødevareproduktionen og indsamling af data om
fødevarer introduceres, men kurset fokuserer i høj grad på
diskussioner af fordele og ulemper ved forskellige teknologier,
handelsbegrænsninger, scenarier for produktion og forbrug af
fødevarer, og bæredygtig udvikling inden for fødevaresektoren.
The Global Geography of Food
Bacheloruddannelsen i geografi og geoinformatik
Viden:
Fødevareproduktion, og -fordeling, fødevaresikkerhed,
fødevaresuverænitet, global/regional udvikling i
fødevareproduktion, herunder agroøkologiske, teknologiske og
økonomiske forhold, handel med fødevarer, fordele og ulemper ved
teknologisk udvikling, f.eks. GMO-afgrøder, husdyrproduktion,
økologi, bæredygtig fødevareproduktion, miljøeffekter af
fødevareproduktionen, de globale klimaforandringers konsekvens for
fødevareproduktion, fremtidige udfordringer for bæredygtig
fødevareproduktion og -fordeling.
Færdigheder:
- Redegøre for relevante teorier og begreber til at belyse fødevarernes globale geografi.
- Beskrive og klassificere de vigtigste fødevareafgrøder og husdyr, deres globale fordeling, dyrkningsbetingelser, deres betydning for den globale fødevareforsyning og placering i den globale fødevarehandel.
- Indsamle, behandle og formidle digitale data fra FAOSTAT.
Kompetencer:
- Analysere og diskutere den globale fødevareforsyning og -fordeling ud fra teoretiske og empiriske analyser.
- Vurdere fødevareforsyningens udvikling og de processer, der kendetegner overgangen fra subsistensproduktion til markeds- og industrielt orienteret fødevareproduktion.
- Analysere og diskutere potentialer og begrænsninger ved teknologisk udvikling i fødevareproduktionen, herunder bl.a. brug af genmodificerede organismer (GMO) og økologisk jordbrug.
- Vurdere virkninger af klimaændringer og variabilitet på den globale og regionale fødevareproduktion.
Undervisningen foregår ved øvelser. Undervisningsplanen fremgår af kursushjemmesiden på Absalon
Se kursushjemmeside på Absalon.
For at følge undervisningen anbefales et fagligt niveau svarende til BSc geografi & geoinformatik uddannelsens obligatoriske kurser.
Kurset er et i en række af begrænset valgfrie kurser, der giver de studerende mulighed for at tone deres uddannelse i naturgeografi, samfundsgeografi, geoinformatik eller miljøgeografi, i dette tilfælde miljøgeografi.
- ECTS
- 7,5 ECTS
- Prøveform
-
Skriftlig aflevering, 30 timerDen skriftlige opgave er en 30 timers tag-med-hjem-opgave.
- Hjælpemidler
- Alle hjælpemidler tilladt
- Bedømmelsesform
- 7-trins skala
- Censurform
- Ingen ekstern censur
Flere interne bedømmere.
Kriterier for bedømmelse
Der henvises til målbeskrivelsen.
Enkeltfag dagtimer (tompladsordning)
- Kategori
- Timer
- Forberedelse (anslået)
- 164
- Teoretiske øvelser
- 39
- Ekskursioner
- 3
- Total
- 206
Kursusinformation
- Undervisningssprog
- Dansk
- Kursusnummer
- NGEA04077U
- ECTS
- 7,5 ECTS
- Niveau
- Bachelor
- Varighed
-
1 blok
- Skemagruppe
-
C
- Kapacitet
- 25
- Studienævn
- Studienævn for Geovidenskaber og Planlægning
Udbydende institut
- Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning
Udbydende fakultet
- Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet
Kursusansvarlig
- Ole Mertz (2-716f426b6970306d7730666d)
Are you BA- or KA-student?
Courseinformation of students