Kursussøgning, efter- og videreuddannelse – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Kursussøgning, efter- og videreuddannelse

Kunsthistorie: Kunstkritik/kunstformidling

Praktisk information
Studieår 2016/2017
Tidspunkt
Efterår
Niveau Kandidat
ECTS 15 ECTS
Kursusansvarlig
  • Rune Gade (8-787b746b6d676a6b466e7b7334717b346a71)
  • Institut for Kunst og Kulturvidenskab
Kursusnummer: HKUK03603U

Engelsk titel

Communication/Criticism

Kursusindhold

Kunst og skrift. Det er svært at forestille sig en kunstverden fyldt med objekter, værker og materialer, men uden tekster. Udstillingstekster, pressemeddelelser, katalogtekster og anmeldelser er tekster, som er en uadskillelig del af et samlet kunstfelt. For kunsthistorikeren er skriften et medie, der dagligt bruges til analyse, refleksion og formidling.

På kurset skal I lære om kunstkritikkens historie, genrer og institutioner. I skal læse teoretiske tekster og lavpraktiske tekster med tips og tricks til den gode tekst. I skal analysere andres tekster og - selvfølgelig – producere jeres egne.

Vi skal læse om og diskutere forskelle mellem genrerne med særligt fokus på, hvem jeres modtagere er. Hvad er forskelle og ligheder mellem akademisk sprog og formidlingssprog, og hvad kan de to genrer lære af hinanden? Hvordan producerer man en præcis og engageret tekst, som fanger læseren? Hvad er en god tekst inden for den givne genre? Hvordan redigerer man egne og andres tekster? Ud over at diskutere spørgsmål vedrørende genretræk og stilarter, vil vi også diskutere mere subtile spørgsmål vedrørende fx stemme, stil og autoritet i en tekst.

Med øvelser inden for creative writing genren skal I skærpe jeres skrift og analytiske sensibilitet. Vi vil også lave mere ‘realistiske’ øvelser, som fx at skrive en pressemeddelelse eller en anmeldelse på tid. Kurset er i høj grad baseret på din egen, aktive deltagelse.

Udover at læse fagets pensum og deltage aktivt i undervisningens praktiske og analytiske øvelser og diskussioner, skal I løbende producere små eksempler på formidlingsmateriale. Et af disse produkter bliver en del af jeres eksamen.

Uddannelse

Kun for Kunsthistorie studerende

Studienævn

Studienævnet for Kunst- og Kulturvidenskab

Underviser

Rune Gade

Varighed

1 semester

Skemagruppe

Efterårssemesteret 2016
---- SKEMA LINK ----

Undervisningsform

Forelæsninger

Undervisningssprog

Dansk

Undervisningsmateriale

I bedes anskaffe følgende to bøger inden kursusstart: Gilda Williams: How to Write About Contemporary Art, Thames & Hudson, 2014 og Kerr Houston: An Introduction to Art Criticism, Pearson, 2013. Det kan også anbefales at skaffe James Elkins og Michael Newman: The State of Art Criticism, Routledge, 2008

Arbejdsbelastning

Kategori Timer
Forelæsninger 42
Forberedelse 297
Vejledning 1
Eksamen 80
Total 420

Eksamen

Prøveform

Andet
Se studieordning

Kriterier for bedømmelse

http:/​/​hum.ku.dk/​uddannelser/​aktuelle_studieordninger/​kunsthistorie/​kunsthistorie_ka.pdf

Mere information om kurset
Er du BA- eller KA-studerende?
Er du bachelor- eller kandidat-studerende, så find dette kursus i kursusbasen for studerende:

Kursusinformation for indskrevne studerende